3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Sundsvalls kommun: ”Swishlistan har inneburit många personliga tragedier”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

”Swishlistan som skakade Sundsvall”, en minidokumentär i två avsnitt som publiceras med början den 21 mars, ger en bild av vilka konsekvenser som offentliggörandet av den så kallade Swishlistan fick för personerna som fanns på den.

Listan fanns med i polisens förundersökning kring det stora gängmålet med totalt 24 åtalade som avgjordes i Sundsvalls tingsrätt i slutet av förra året. Listan visade på Swishinbetalningar som gjorts av totalt drygt 100 privatpersoner till en 28-åring som dömdes för grovt narkotikabrott i gängmålet.

Swishlistan i Sundsvall

”Kan inte dra slutsatser”

Två av personerna på Swishlistan har intervjuats i podden, anonymt och med fingerade namn. Den ene av dem. ”Filip”, berättar bland annat att han hade långt gångna tankar på att ta sitt liv efter det att listan med blixtens hastighet kommit ut till den breda allmänheten via nätet.

Robert Gatugård är samordnare i narkotikafrågor för Sundsvalls kommun.

Var det rätt eller fel att offentliggöra den?

– Det vill jag inte uttala mig om, säger han till SVT.

Se och hör mer i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvalls-kommun-swishlistan-har-inneburit-manga-personliga-tragedier

Share the Post:

Related Posts