3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Härifrån ska Torsbodafabriken planeras – Suki chefar över den kinesiska basen

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ljust och fräscht – Suki Wang, PTL:s etableringschef visar upp det nya lokalkontoret vid Midlanda flygplats. I april öppnar det som ska bli navet i planeringen av det stora fabriksprojektet. Foto: Pierre Ragnehag

Härifrån ska Torsbodafabriken planeras – Suki chefar över den kinesiska basen

Publicerad

Några veckor kvar, sen ska kinesiska PTL:s lokala kontor i regionen öppna. Den ansvariga chefen Suki Wang kommer att ha 30 medarbetare på det nya kontoret, majoriteten lokalt anställda.

Kontoret blir navet i arbetet med etableringen av grafitfabriken i Torsboda, och de 30 som ska anställas ska huvudsakligen rekryteras lokalt.

Även kinesisk personal kommer att finnas på plats, men det blir bara några få, enligt Suki Wang.

Industrisatsning i Torsboda

– De kommer att fungera som teknisk support, säger hon.

Flera besked i rad

Efter att det varit rätt tyst från det kinesiska bolaget en längre tid, kom det under torsdagen en rad besked:

Ansökan om miljötillstånd ska lämnas in den 18:e mars, ett svenskt bolag ska bildas, etableringskontoret öppnar om några veckor och bolagets Europachef, Yu Han lämnade besked om bygg- och produktionstart.

– Vi kommer påbörja byggandet i slutet av det här året och tredje kvartalet 2025 ska första produktionsfasen vara igång.

50 000 ton i varje produktionsfas

Den andra fasen beräknas idag kunna inledas sista kvartalet 2026.

När fabriken är i full gång hoppas man kunna producera 100 000 ton syntetisk grafit, en komponent i elbilsbatterier, per år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/harifran-ska-torsbodafabriken-planeras-suki-chefar-over-den-kinesiska-basen

Share the Post:

Related Posts