3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Uppdaterad 2024-01-01 10:19:30 01 januari 09.37, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Sedan midnatt har nio personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.
En i Härnösand, fyra i Sundsvall varav en misstänks för ringa narkotikabrott. En person i Kramfors omhändertogs och överlämnades till vårdnadshavare. I Sollefteå fick två berusade personer sova ruset av sig i arrest och en berusad ungdom överlämnades till vårdnadshavare.

Polisen har tagit upp ett antal anmälningar gällande misshandel samt hanterat några ärenden gällande brott i nära relation. Band annat har en kvinna i Sundsvalls kommun gripits och senare anhållits misstänkt för att ha misshandlat en man som hon har en relation med.

Tre anmälningar har också upprättats gällande felaktig användning av pyroteknik, två i Sundsvall och ett i Örnsköldsvik.

Nedan följer ett urval av nyårsnattens ärenden:

00:53 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en fest på en adress strax utanför Örnsköldsvik med anledning av en misshandel. En person, en ungdom, ska ha blivit misshandlad av flera personer. Polisen har hållit förhör och tagit upp en anmälan om misshandel. Det ska inte ha funnits något vårdbehov.

01:44 Misshandel, Sollefteå
Polisen beordras till ett hotell i Sollefteå där ordningsvakt envarsgripit en man misstänkt för misshandel. Den unge mannen misstänks ha misshandlat en annan ung man. Det ska inte ha funnits ambulansbehov. Polisen tar upp anmälan, den misstänkte omhändertas för fylleri. 

01:47 Misshandel, Härnösand
Polisen beordras till centrum med anledning av att uppgifter inkommer om ett bråk mellan ett större antal ungdomar. Ett antal inblandade personer ska dock ha lämnat platsen. Polisen försöker ta reda på vad som hänt. Minst tre ungdomar ska ha blivit misshandlade. Polisen tar upp anmälan. Det finns inga uppgifter huruvida det fanns något vårdbehov.

03:15 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en bostad i Sundvall där ett bråk har uppstått mellan ett antal personer, män och kvinnor. Polisen försöker ta reda på vad som har hänt. Anmälan upprättas gällande olaga hot samt flera fall av misshandel. 

03:32 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en lokal i Sundsvall där en fest ska ha spårat ur, folk ska ha vägrat lämna festen och bråk ska ha uppstått. Minst fyra personer ska ha blivit utsatta för misshandel. Gärningsperson/personerna är okända. Anmälningar upprättas.

04:47 Trafikolycka, Sundsvall
Polisen passerar en nyligen inträffad trafikolycka på Norrmalm i Sundsvall. Ett fordon som kör yrkestrafik ska ha kört in i ett trafikljus. Inga personskador ska ha uppstått. Bilen måste bärgas och kommunen kontaktas gällande det nedkörda trafikljuset. Polisen ska utreda olycksorsaken.

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/januari/1/01-januari-09.37-sammanfattning-natt-vasternorrlands-lan/

Share the Post:

Related Posts