Pizzabagaren i Sundsvall stänger på nyårsdagen – på grund av stress

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Özays pizzeria i Sundsvall, och hör honom berätta om beslutet att hålla stängt på nyårsdagen. Foto: Vilma Pettersson/SVT

Pizzabagaren i Sundsvall stänger på nyårsdagen – på grund av stress

Uppdaterad
Publicerad

Özay ”Lillen” Özcelik har drivit pizzeria i Sundsvall i 33 år. Men för första gången någonsin har han valt att hålla stängt på nyårsdagen.

– Det blir mycket stress och det är slitsamt, sägen han.

Det har blivit en sådan pass stor tradition att äta pizza på nyårsdagen att den första januari även kallas den internationella pizzadagen.

Många pizzabagare runt om i Sverige har förberett sig för den stora pizzadagen, bland annat Vincent Cavaleri som har laddat upp med dubbla degsatser.

Men någon som inte bakar pizza idag är Özay ”Lillen” Özcelik i Sundsvall – han har stängt och vilar upp sig och umgås med familjen.

Hinner inte vara social med kunderna

För Özay är relationen med gästerna väldigt viktig. Och under nyårsdagen hinner han inte vara social och bemöta dem så bra som han vill.

– Jag ser gästerna som en del av familjen, så jag vill inte att det ska bli sura eller missnöjda. Det finns ett värde i det som jag inte vill skada för en enda dag, säger han.

Något som driver Özay är kärleken – i klippet berättar han om sitt koncept.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/pizzabagaren-i-sundsvall-stanger-pa-nyarsdagen-pa-grund-av-stress

Share the Post:

Related Posts