3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Sköterskor rasar över regionens krisplan – tvångsförflyttas till Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Deras frustration över krisplanen går nästan att ta på – beskedet att de tvångsförflyttas till Sundsvall i sommar har väckt starka reaktioner bland sköterskorna på ortopeden i Sollefteå Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Sköterskor rasar över regionens krisplan – tvångsförflyttas till Sundsvall

Publicerad

Sommaren 2024 ser ut att bli den värsta på länge för vården i länet. Efter att regionen misslyckats med att lösa bemanningen på kritiska avdelningar i Sundsvall tvingas nu sköterskor i Sollefteå att jobba i Sundsvall för att fylla de tomma luckorna.
– Det är rent fruktansvärt, säger en av sköterskorna på avdelningen, om situationen.

Krisplanen ska gälla redan från onsdag nästa vecka, den 5:e juni, och förvåningen är stor bland sköterskorna i Sollefteå över regionens oerhört korta varsel:

– Det är en otroligt dålig planering, jag är mållös, säger Ellenor Gahlin, sjuksköterska på ortopeden på Sollefteå sjukhus.

Pressad vård 2024

Inga operationen på hela sommaren

Dessutom vill regionen att verksamheten på ortopeden ska gå på sparlåga under 12 veckor. I vanliga fall stängs verksamheten sommartid under fyra veckor.

– Det ju så att man inte bara ska dra ner på antalet operationer under tre månader, man kommer inte ha några operationer alls under den här tiden, säger Elisabeth Martinsson Sundin.

Det här kommer få stora konsekvenser för patienterna, menar hon.

Hör sköterskornas syn på tvångsflytt och krisplaner – i klippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pressad vård 2024

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/skoterskor-rasar-over-regionens-krisplan-tvangsforflyttas-till-sundsvall

Share the Post:

Related Posts