3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Åklagaren vill se strängare straff till mamman i Ångermanland som förgiftat sitt barn

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnets pappa var på plats och lyssnade på den första förhandlingsdagen i hovrätten – i klippet berättar SVT:s reporter mer. Foto: Sara Carlzén/SVT

Åklagaren vill se strängare straff till mamman i Ångermanland som förgiftat sitt barn

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen började hovrättsförhandlingen i fallet där en mamma från Ångermanland dömts i tingsrätten till sex års fängelse för att ha gjort sitt barn sjukt.

Enligt tingsrätten ska mamman från Ångermanland förgiftat sin dotter med tarmbakterier och gett henne läkemedel och insulin. Vilket lett till livshotande tillstånd.

Något som försvaret menar att det saknas bevis för. Därför har han överklagat tingsrättens dom.

Även åklagaren överklagade då hon tycker att mamman ska få ett strängare straff, samt även ska dömas för mordförsök.

Stora delar sjukhusjournaler

Dagen har främst handlat om att åklagaren har presenterat åtalet för hovrätten. Stora delar handlar om flickans sjukhusjournaler.

Rättsläkaren som hördes i tingsrätten kallade barnet för ”Norrlands mest utredda barn” efter att hon hade läst de 500 journalsidorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mamma i Ångermanland förgiftade sin dotter

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/aklagaren-vill-se-strangare-straff-till-mamman-som-forgiftat-sitt-barn

Share the Post:

Related Posts