3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Lidens skola får 15 nya elever i höst – rektorn: ”Det stärker vår roll i byn”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I dag har Lidens skola 123 elever totalt, från förskoleklass till årskurs 9. I höst blir de 15 fler.

– Det kan tänkas att vi behöver anställa fler och vi har redan några med legitimation som knackar på dörren här och vill komma och jobba, säger Riitta Rennerhag, rektor på Lidens- och Stige skolor.

12 av de 15 nya eleverna kommer pendla från Ragunda kommun i Jämtland. Kommunen vill nämligen flytta lågstadieelever från Bispgården till Hammarstrand från och med i höst, under tiden att kommunen dels utreder, och dels renoverar skollokaler i Bispgården. Järåskolan där lades ned förra året, vilket har gjort att föräldrar valt att i stället flytta sina barn till Lidens skola.

– Med fler elever kan vi utvecklas ännu mer, och pedagogerna kommer känna ett lyft att få undervisa fler elever, säger Riitta Rennerhag.

”Det är jättefina lärare här”

Tidigare har uppemot elva elever från Ragunda kommun bytt till Lidens skola. SVT träffade tre av dem som har gått i Liden i något år nu, och som kommer från den nedlagda Järåskolan.

– Jag trivs jättebra här, det är jättefina lärare här, säger Stina Vingstedt, som går i femman.

Hör elever och rektorn på Lidens skola om vad de tycker om att skolan får fler elever i höst, i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lidens-skola-far-15-nya-elever-i-host-rektorn-det-starker-var-roll-i-byn

Share the Post:

Related Posts