3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Mäklare om räntesänkningen: ”Tror det blir en psykologisk effekt”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska man tänka om man funderar på att köpa bostad? I klippet ger mäklaren Olle Almqvist i Sundsvall tips och råd. Foto: Ylva Holmgren/SVT, Per-Erik Ström/SVT

Mäklare om räntesänkningen: ”Tror det blir en psykologisk effekt”

Publicerad

Styrräntan som nu sänks för första gången på åtta år kommer att kunna ge bolånetagarna lite mer i plånboken. Samtidigt som priserna på bostäder, enligt statistiken har ökat.

– Om räntan sänks ytterligare kommer vi också att kunna se en prisökning, säger Olle Almqvist, fastighetsmäklare i Sundsvall.

Riksbanken sänker styrräntan med 0,25 procentenheter till 3,75 procent. Om inflationsutsikterna står sig kan styrräntan komma att sänkas ytterligare två gånger under andra halvåret, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande.

Bostadspriserna går uppåt

Priserna på bostäder har ökat i länet de senaste månaderna, efter en prisnedgång förra året, enligt Svensk mäklarstatistik. Även antal sålda bostäder har ökat.

– Jag tror det blir en psykologisk effekt genom att konsumenten känner att ekonomin kommer att förbättras härifrån, säger fastighetsmäklaren Olle Almqvist.

I klippet ger Olle Almqvist sina råd till de som funderar på att köpa bostad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/maklare-om-rantesankningen-tror-det-blir-en-psykologisk-effekt

Share the Post:

Related Posts