3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Dömd i gängmål i Sundsvall försökte driva in påstådd skuld till ”den kurdiske räven”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Brottes ska ha begåtts under mars månad och utpressningsförsöket ska ha skett digitalt

Den misstänkte 18-åringen som alltså dömdes i målet efter det stora polistillslaget mot gängbrottsligheten i Sundsvall förra vintern, har enligt uppgifter från polisen ha kopplingar till det kriminella Foxtrotnätverket.

Knarkkriget i Sundsvall

Mannen greps precis innan han tillsammans med ytterligare några personer skulle skjuta en medlem i det konkurrerande Dalennätverket till döds. Han dömdes av hovrätten till åtta månaders sluten ungdomsvård för grovt vapenbrott så sent som i slutet av mars i år.

Ung Sundsvallsbo ”måltavla”

Det han nu åtalats för är alltså försök till grov utpressning, ett brott som han misstänks för tillsammans med en nära släkting – en 16-årig flicka.

Målet för utpressningsförsöket är en Sundsvallsbo i 25-årsåldern, som i sin tur är bror till en ung man som också han dömdes i det stora gängmålet i Sundsvall under fjolåret.

I sin stämningsansökan till åtalet skriver kammaråklagare Henrik Wallin bland annat så här i sin gärningsbeskrivning:

Skulle sökas upp av ”Räven”

”Innebörden av hotet har varit att målsäganden ska betala en skuld som målsägandens bror påstås ha till Räven, att målsäganden annars ska sökas upp av Räven och att det är inte så svårt att veta var folk bor nuförtiden.”

Meddelandet ska ha skickats till mottagaren via 18-åringens snapchatkonto, och den 16-åriga flickan misstänks vara den som skickat det.

Båda förnekar brott.

Artikeln uppdateras med video under onsdagseftermiddagen.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/domd-i-gangmal-i-sundsvall-forsokte-driva-in-pastadd-skuld-till-den-kurdiske-raven

Share the Post:

Related Posts