3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Vad letar en arbetsgivare efter när de anställer – vd:n på Sundsvallföretaget ger svar

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är viktigt för att arbetsgivaren ska anställa någon? Här svarar Fredrik Malmström, vd på byggföretag, som har anställt många genom åren på tre frågor. Foto: Anna Beijron/SVT

Vad letar en arbetsgivare efter när de anställer – vd:n på Sundsvallföretaget ger svar

Publicerad

En bra grundutbildning inom den bransch man söker sig till är förstås grundläggande. Men vad mer tittar en arbetsgivare efter, vad värdesätts och vad är negativt? Här ger vd:n råd till den som söker jobb.

Fredrik Malmström arbetar i byggbranschen och är sedan nio år vd på Sundsvallsföretaget Picea bygg, men råden han ger här är generella.

Om sin egen bransch säger han att det också gäller för arbetsgivarna att ta sitt ansvar för att locka fler att jobba ”utomhus och med kroppen”:

– Vi måste se till att branschen är attraktiv för alla. Unga, medelålders, äldre och kvinnor. Man måste börja på gymnasienivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vad-letar-en-arbetsgivare-efter-nar-de-anstaller-vdn-pa-foretag-i-sundsvall-ger-svar

Share the Post:

Related Posts