3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Företaget i Örnsköldsvik med sex timmars arbetsdag: ”Flera fördelar – folk stannar kvar”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Många nutidsmänniskor har svårt att få ihop livspusslet – att få tiden i vardagen att räcka till helt enkelt.

Den internationella ideella organisationen ”4 Day Week Global” studerar just nu effekterna av förkortad arbetstid i samarbete med flera universitet, bland annat i Cambridge i Storbritannien och Boston i USA.

Och från att ha varit en ickefråga i flera decennier har arbetstidsförkortning kommit upp på den politiska agendan igen.

Traditionellt sett har partierna till vänster varit mer positiva till idén, medan framför allt Moderaterna varit emot. Så också organisationen Svenskt Näringsliv.

”Skulle kosta en halv biljon per år”

– Vi ar precis räknat på det där, och om vi skulle gå från 40 till 35 timmars arbetsdag i Sverige skulle det kosta i runda slängar 500 miljarder kronor per år. En ofattbar siffra, säger Svenskt Näringslivs Mattias Dahl till SVT:s aktuellt.

Företaget Brath i Örnsköldsvik sysslar med digital marknadsföring och har haft sex timmars arbetsdag sedan verksamheten startade för tio år sedan. Där är erfarenheterna bara av godo.

Se och hör vice vd Maria Bråth och accountchefen Michael Stiernberg ge sin syn på saken här ovan i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/foretaget-i-ornskoldsvik-med-sex-timmars-arbetsdag-flera-fordelar-folk-stannar-kvar

Share the Post:

Related Posts