3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Mordförsöket i Timrå: Polisen dyker efter bevismaterial i Njurunda

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Under måndagsförmiddagen genomfördes dykningarna i Stångån i höjd med Mjösund i Njurunda. Foto: Håkan Alamaa/SVT

Mordförsöket i Timrå: Polisen dyker efter bevismaterial i Njurunda

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen har polisen med hjälp av Kustbevakningens dykare sökt efter bevismaterial i Stångån i Njurunda söder om Sundsvall.

Det hela handlar om mordförsöket i Timrå under påskhelgen. Det bekräftar åklagare Jenna Sourander för SVT.

Mordförsöket skedde på påskdagens kväll på en parkering intill Timrå kyrka. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skärskador och opererades akut, men överlevde attacken.

Två dygn senare greps och anhölls två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, som misstänkta för dådet. Mannen har sedan häktats medan kvinnan släppts fri.

Under måndagen bekräftade både polisen och förundersökningsledaren i ärendet, kammaråklagare Jenna Sourander, att förmiddagens dykningar i Stångån i Njurunda har med mordförsöket i Timrå att göra.

Oklart om något hittats

Det handlar om sökande efter bevismaterial, men det är i skrivande stund oklart om något hittats och i så fall vad.

Det är heller inte känt ännu varför man sökt just på den aktuella platsen.

Polisen har bland anat sökt med metalldetektorer, enligt SVT:s utsände på plats. Polisen har begärt assistans av Kustbevakningen i sökningsarbetet, som avslutades senare under förmiddagen.

Kammaråklagare Jenna Sourander kommenterar sökandet vidare i ett intervjuklipp som publiceras här senare under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordforsoket-i-timra-polisen-dyker-efter-bevismaterial-i-njurunda

Share the Post:

Related Posts