Fyra orosanmälningar ledde fram till åtalet mot mamman i Ångermanland

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör utdrag från de två läkarnas vittnesmål i polisförhör. Foto: Truls Wallin/SVT Grafik

Fyra orosanmälningar ledde fram till åtalet mot mamman i Ångermanland

Publicerad

Två läkare på Sundsvalls sjukhus och två anonyma personer, varav en troligen är bekant till familjen, gjorde orosanmälningar till Socialtjänsten om mamman i Ångermanland. Anmälningarna ledde till att mamman blev misstänkt för att ha gjort sitt barn sjukt.

En som gjorde en anmälan mot familjen är en överläkare på Sundsvalls sjukhus. Hon berättar i polisförhör att hon inte fick ihop flickans sjukhistoria, och när de upptäckte flera tarmbakterier i flickans blod var det droppen.

Sekretess på läkarens vittnesmål

Rättegångsdagarna där läkarna hördes var bakom stängda dörrar, så vad som sagt i rätten är oklart. Men vad som sagt i polisens förhör har SVT Västernorrland tagit del av.

Mamma i Ångermanland misstänks ha gjort sitt barn sjukt

Hör utdrag ut läkarnas förhör i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mamma i Ångermanland misstänks ha gjort sitt barn sjukt

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/fyra-orosanmalningar-ledde-fram-till-atalet-mot-mamman-i-angermanland

Share the Post:

Related Posts