Rättsläkarens ord om flickan i Ångermanland: ”Norrlands mest utredda barn”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör rättsläkarens ord i rätten efter att ha läst flickans journaler. Foto: SVT

Rättsläkarens ord om flickan i Ångermanland: ”Norrlands mest utredda barn”

Uppdaterad
Publicerad

Under rättegången mot den mamma i Ångermanland som misstänkts för mordförsök och misshandel på sin dotter hördes en rättsläkare som analyserat barnets journaler.

Flickan i Ångermanland tvingades tillbringa månader på sjukhus. Mellan 2020 och 2023 har det skrivits cirka 500 sidor sjukhusjournaler till den lilla flickan.

Under rättegången vittnade en rättsläkare som har skrivit ett rättsintyg som är en del av brottsutredningens bevismaterial. Hör henne från rättssalen i klippet ovan.

Mamma i Ångermanland misstänks ha gjort sitt barn sjukt

Försvaret: ”Finns medicinska förklaringar”

Läkare larmade och misstänkte att någon medvetet gjorde flickan sjuk, efter att hon bland annat haft extremt höga insulinvärden, flera tarmbakterier i blodet, och drabbats av såväl sepsis som multiorgansvikt.

Barnets mamma står åtalad för försök till mord på flickan, men nekar till brott. Hennes försvarare Christian Shumkov menar att barnet blivit sjukt på sjukhuset.

– Det finns medicinska förklaringar till varför barnet insjuknat, och i första hand i de åtgärder hon blivit utsatt för i vården, har han tidigare sagt till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mamma i Ångermanland misstänks ha gjort sitt barn sjukt

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/rattslakarens-ord-om-flickan-i-angermanland-norrlands-mest-utredda-barn

Share the Post:

Related Posts