Kvinna frös ihjäl efter fest utanför Sundsvall 2022 – kvinna frias från vållande till annans död

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var efter en fest som en kvinna i 40-års åldern hittades död utomhus i december 2022. Under utredningen kunde dödsorsaken bekräftas: kvinnan hade frusit ihjäl. Utomhus var det närmare 20 minusgrader den aktuella kvällen.

Låste dörren

En kvinna i 50-års åldern åtalades för att ha vållat kvinnans död genom att fått henne att lämna lägenheten, låst henne ute och lämnat henne på platsen. Men Sundsvalls tingsrätt anser att den misstänkta kvinnan inte varit oaktsam på det sätt som avses i bestämmelsen om vållande till annans död och friar henne.

Fängelsestraff för grov misshandel

Däremot döms kvinnan till två års fängelse för grov misshandel vid ett annat tillfälle, då hon knivhögg en man i axeln.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kvinna-fros-ihjal-efter-fest-utanfor-sundsvall-2022-kvinna-frias-fran-vallande-till-annans-dod

Share the Post:

Related Posts