3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Flickan i Ångermanland hade avföring i blodet – då slog läkaren larm: ”Det var droppen”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Nu åtalas en kvinna från Ångermanland misstänkt för att ha gjort sitt barn sjukt genom att ge medicin och injicera tarmbakterier i blodet.

Det är den 16 augusti 2023 som orosanmälan lämnas in. Det är den andra anmälan sjukvården gör rörande flickan, som vårdats på sjukhus i flera månader.

I den anmälan skriver läkaren bland annat att det finns ”oro att det rör sig om Münchhausen by proxy”.

Mamman mest inblandad i vården

I polisens utredning framgår det att det främst var mamman som var med på sjukhuset. Vården uppmuntrade till att föräldrarna skulle avlösa varandra.

”Jag tänkte att det vore bra om pappan var där för att se om barnet blev bättre då.”

”Det fungerade bättre för barnet att äta när pappan var på plats”, säger en annan person som jobbar på sjukhuset.

Mammans förklaring

Flickan har haft olika sorters slangar kopplade till sin kropp på sjukhuset. Mamman till barnet nekar till brott, och säger att tarmbakterierna kan ha kommit till när en av slangarna råkat hamna i toaletten. Hon säger också att det kan förklaras med att det varit smutsigt på sjukhuset eller att flickan själv tagit på infarten.

Symptomen försvann

Efter orosanmälan i augusti flyttades familjen till ett HVB-hem där de utreddes vidare. Enligt sjukvården har barnet inte haft problem med infektioner eller blodsocker, och har inte varit inlagd mer på barnkliniken efter flytten.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flickan-i-angermanland-hade-bajs-i-blodet-da-slog-lakaren-larm-det-var-droppen

Share the Post:

Related Posts