3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Åtalad på Swishlistan i Sundsvall nekade i rätten: ”Jag har absolut inte köpt narkotika”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Enligt åtalet har mannen via Swishbetalning köpt två gram kokain av en 28-åring som dömdes för grovt narkotikabrott i det stora gängmålet i Sundsvall i fjol.

Mannen är en av drygt hundra personer som finns på listan över Swishinbetalningar till 28-åringen. Ytterligare fyra av dem har alltså också åtalats för narkotikabrott och ställs inför rätta senare i år.

Swishlistan i Sundsvall

Fyra av de fem nekar helt och hållet till anklagelserna. Däribland mannen i 30-årsåldern, som inför rätten uppgav att hans pappa hört av sig och berättat för honom att han fanns med på listan som spreds blixtsnabbt i Sundsvallsområdet via nätet i augusti i fjol.

”Borde få löneförhöjning”

Bevisningen består utöver Swishbetalningen av chattkonversationer där 28-åringen – enligt åklagaren – beställt två påsar kokain av 28-åringen. Kokain som han sedan också ska ha recenserat med toppbetyg; ”Din kille borde få löneförhöjning!”.

Däremot finns inga narkotikabeslag eller annat som styrker att 28-åringen använt kokain.

”Grundbevisning saknas”

Mannens försvarare Bo Pargéus anser grundläggande bevisning saknas och att hans klient inte kan dömas på det underlag som presenterades i Sundsvalls tingsrätt.

– Min klient har ingen förklaringsbörda här. Det är åklagaren som måste bevisa hans skuld, och det här håller inte, menar han.

Se och hör både försvararen och åklagaren här i videon ovan.

Domen i målet kommer den 22 mars.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/atalad-pa-swishlistan-i-sundsvall-nekade-i-ratten-jag-har-absolut-inte-kopt-narkotika

Share the Post:

Related Posts