Flera myndigheter höll gemensamma inspektioner på restauranger i Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolisen Karin Stanley förklarar syftet bakom kontrollerna i klippet. Foto: SVT

Flera myndigheter höll gemensamma inspektioner på restauranger i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan utförde polisen i Sundsvall tillsammans med fyra andra myndigheter så kallade myndighetsgemensamma arbetsplatsinspektioner på restauranger och skönhetssalonger.

Det var Polismyndigheten, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Jämställdhetsmyndigheten som deltog vid inspektionerna i Sundsvall.

– Vi deltar i ett gemensamt regeringsuppdrag som ska motarbeta arbetslivskriminalitet. Så då är det vi tillsammans med ett antal andra myndigheter som samarbetar och gör dem här kontrollerna, säger Karin Stanley, kommunpolis i Sundsvall.

Tre personer saknade arbetstillstånd

Vid inspektionerna upptäcktes bland annat att tre personer saknade tillstånd att arbeta i Sverige vilket ledde till att anmälningar om brott mot utlänningslagen upprättades.

Arbetsmiljöverkets kontroll ledde även till att förbud på att använda maskiner på två restauranger eftersom det saknades tillstånd för maskinerna.

I klippet berättar kommunpolisen Karin Stanley vad för typ av brister de brukar stöta på vid gemensamma kontroller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flera-myndigheter-holl-gemensamma-inspektioner-pa-restauranger-i-sundsvall

Share the Post:

Related Posts