3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Det stora gängmålet: 28-åring häktad i sin frånvaro – tros ha koppling till dåd i Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Polisen slog till på flera adresser samtidigt en kväll i slutet av januari förra året.

Det ledde så småningom till ett mål där sammanlagt 24 personer stod åtalade för bland annat försök till mord, förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

20 av dem dömdes i målet som i utgångspunkt handlade om en uppgörelse mellan de båda kriminella nätverken Dalen och Foxtrot om knarkhandeln i Sundsvallsområdet.

Nu har en 28-åring med anknytning till det så kallade Bronätverket, som i sin tur står nära Foxtrot och dess ledare Rawa ”Den kurdiske räven” Majid, häktats i sin utevaro misstänkt för en rad brott på ett flertal punkter., brott som ska ha begåtts i Stockholmsområdet och i Sundsvall.

Nekar

Bland annat handlar det om förberedelse till mord, grovt vapenbrott och två fall av anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse i Sundsvall, dygnen strax före det stora polistillslaget.

I klartext misstänks 28-åringen för inblandning dels i de två misslyckade försöken till sprängningar på balkonger i Nacksta i Sundsvall, dels i den dödsskjutning som enligt polis och åklagare skulle utföras mot en namngiven gängrival i Sundsvall.

28-åringen som alltså inte är gripen nekar och bestred häktningen via sin offentliga försvarare. Men tingsrätten gick alltså på åklagarnas linje.

SVT har inte lyckats nå senior åklagare Jens Göransson i Sundsvall för en kommentar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/det-stora-gangmalet-28-aring-haktad-i-sin-franvaro-tros-ha-koppling-till-dad-i-sundsvall

Share the Post:

Related Posts