Icke-dansare tränas av professionell koreograf i Härnösand

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Tillsammans med en danskoreograf kommer de att samarbeta för att visa upp föreställningen ”Rota Runt – på lämpligt sätt’” med premiär 27 april. Jonathan Starr, dansare och koreograf på Norrdans, leder arbetet.

– Vi vill dela med oss av lite danserfarenhet och ge en inblick i hur det går till när vi skapar dansföreställningar, säger Jonathan Starr.

Projektet kallas för KUDE, Kommunal Utåtriktad Dansensemble. En metod som bjuder in de som inte dansar professionellt. Arbetet leds av en danskonstnär som utgår från en plats och invånarna som lever där, och lyfter fram invånarnas berättelser.

Vad är Norrdans?

Norrdans i Härnösand är en professionell producent och dansensemble för samtida dans. Där finns en ensemble med dansare, gästande koreografer och kompositörer från ett flertal länder. Norrdans bildades 1995 och är en del av Scenkonst Västernorrland.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/icke-dansare-tranas-av-professionell-koreograf-i-harnosand

Share the Post:

Related Posts