3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Polisen i Västernorrland varnar för handgranater: ”Någon kan komma till skada eller i värsta fall dödas”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Blusi, kommunpolis berättar att de flesta handgranater polisen sett, är insmugglade i Sverige och kommer från Balkankriget på 90-talet. Hör honom berätta om varför de går ut med en varning i klippet. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Polisen i Västernorrland varnar för handgranater: ”Någon kan komma till skada eller i värsta fall dödas”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen sett användning av handgranater i Stockholmsområdet och Gävleborg de senaste veckorna går nu polisen i region Nord ut med en varning.

Varningen går ut till medlemmar i samverkansgruppen, räddningstjänsten, polisen och personal inom sjukvården, vilket P4 Västernorrland var först med att berätta.

– Att det här skulle drabba allmänheten, den risken är oerhört liten. Det här är någonting vi inom polisen eller räddningstjänsten i första hand kommer att råka ut för, säger Henrik Blusi, kommunpolis.

Utgör en stor risk

Blusi berättar att de flesta handgranater polisen sett, är insmugglade i Sverige och kommer från Balkankriget på 90-talet. Något som också är problematiskt då handgranaterna blivit så pass gamla och i vissa fall inte detonerar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisen-i-vasternorrland-varnar-for-handgranater-nagon-kan-komma-till-skada-eller-i-varsta-fall-dodas

Share the Post:

Related Posts