3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Polis och åklagare: ”Bevisningen mot de åtalade på Swishlistan håller”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Utan beslag av narkotika som direkt kan knytas till de fem unga män på Swishlistan som nu åtalas, utgörs i stället bevisningen av chattkonversationer.

Konversationerna har skett mellan de fem Swishbetalarna och den 28-åring som dömdes till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott i det stora gängmålet efter polistillslaget i Sundsvall förra vintern.

Knarkaffärer

Gemensam nämnare i de olika konversationerna mellan de fem åtalade och 28-åringen är att de handlar om knarkaffärer:

”Kan man köpa 1g”, ”Har en grabb som vill köpa en gubbe”, ”Ladd?” och ”Yo, ja ger dig 1800 nu ikv så skickar du en etta till ikv sen får du sista 500 sen vid lön”. ”En gubbe” betyder ett gram narkotika och ”ladd” är slang för kokain.

Nekar till det mesta

Fyra av de fem åtalade nekar till allt de misstänks för, medan den femte delvis erkänner.

Men det är alltså bara en bråkdel av alla 100-tals privatpersoner som finns med på Swishlistan och som alltså gjort inbetalningar till den 28-årige knarkbrottsdömde mannen.

Hur urvalet av de som nu åtalats gjorts förklaras i videon ovan av lokalpolischef Andreas Bergström – som också antyder att fler som swishat större belopp än de fem åtalade kan komma att utredas.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polis-och-aklagare-bevisningen-mot-de-atalade-pa-swishlistan-haller

Share the Post:

Related Posts