3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Riskingenjören: ”Är det byggt enligt byggnormen behöver man inte skotta taket”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För de villaägare som har sadeltak, där snön lättare glider av är behovet av skottning inte lika stort men tak där snön ligger kvar kan det finnas ett behov att lätta på trycket, speciellt då det blir plusgrader och snön trycks ihop.

– Nu ligger den här snötyngden och även om det börjar töa så kommer det inte att töa bort helt, sannolikt. Och alla vi som bor i Norrland vet ju att det kommer inte bara en snöstorm på vintern, säger Mikael Schéele riskingenjör och naturskadesamordnare på Länsförsäkringar.

Solpaneler på taket

När det gäller solpaneler på taket så ska man ta det lite försiktigt när det gäller skottning.

– Risken är stor att du förstör panelerna. Om du skottar för att få de här små solstrålarna på vintern på panelen så kostar det mer att ersätta en trasig solpanel än det du tjänar på att solen lyser på dem, säger Mikael Schéele.

Hör vilken typ av tak som inte behöver skottas i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/riskingenjoren-ar-det-byggt-enligt-byggnormen-behover-man-inte-skotta-taket

Share the Post:

Related Posts