Sundsvallsbor kvar på Hawaii efter incidenten med Boeing – flög med samma flygplansmodell

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På väg till Hawaii åkte Per Persson och Anna Dahlgren från Sundsvall med ett plan av den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max 9. Hör deras tankar efter flygresan och hur de påverkas av flygstoppet. Foto: Privat

Sundsvallsbor kvar på Hawaii efter incidenten med Boeing – flög med samma flygplansmodell

Uppdaterad
Publicerad

Hawaiiresan blev förlängd för Per Persson och Anna Dahlgren från Sundsvall. De skulle flyga hem i helgen med en Boeing 737 Max 9, men efter olyckan där en del av kabinväggen slets loss på ett annat plan av samma modell har alla flygningar med flygplanstypen stoppats tills vidare.

Det var under en flygning med ett Boeing 737 Max 9 mellan Alaska och Kanada i lördags som en del av kabinväggen vid en av planets nödutgångar plötsligt slets upp och lossnade på nära 5000 meters höjd.

Planet tvingades omedelbart nödlanda. Samtliga 171 passagerare och sex besättningsmedlemmar klarade sig utan allvarliga fysiska skador.

Omgående efter händelsen utfärdade luftfartsmyndigheterna i både Nordamerika och Europa trafikstopp för flygplansmodellen. Samtliga plan ska nu kontrolleras och tiotusentals passagerare har i och med det fått sina flygningar inställda.

Förlängd semester på hotell

För Anna och Pers del blev det en fyra dagar längre semester i Hawaii på ett hotell som flygbolaget ordnat åt dem efter att hemresan ställdes in.

Den nästan ett dygnslånga resan hem startar på onsdag, men några nerver inför att flyga tillbaka till Sverige är inget som oroar det resande paret.

– Det är väl inte mer nervöst än vid en vanlig flygresa. Jag är nästan mindre nervös, dem kommer väl att kolla lite extra nu tänker jag, säger Per Persson.

Hör hans tankar om flygresan och hur paret påverkas av flygstoppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvallsbor-kvar-pa-hawaii-efter-incidenten-med-boeing-flog-med-samma-flygplansmodell

Share the Post:

Related Posts