Utredningen om branden i Mio-butiken utanför Örnsköldsvik läggs ner

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Polisens bedömning baserat på den tekniska undersökningen är att branden inte var anlagd. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Utredningen om branden i Mio-butiken utanför Örnsköldsvik läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till 20 november började en brand ta fart i möbelkedjan Mio:s butik i Själevad i Örnsköldsviks kommun. Nu meddelar polisen att man lägger ner utredningen om hur branden ska ha uppstått.

Elden hade spridit sig så pass mycket i den nästan 5000 kvadratmeter stora lokalen att den inte gick att rädda och fick brinna ner under kontrollerade former.

Inga svar efter tekniska undersökningen

En utredning om mordbrand inleddes för att försöka ta reda på vad som kan ha orsakat branden. Men nu när protokollen från den tekniska undersökningen kommit tar polisen beslutet att lägga ner utredningen, vilket Örnsköldsviks Allehanda var först att berätta.

– Vi bedömer att det inte har begåtts något brott, säger förundersökningsledare Jimmy Kavenstrand.

Förutom att utredningen inte har påvisat något brott har det inte gått att bevisa var branden har börjat eller hur den börjat.

– Vad det kan ha berott på får försäkringsbolaget utreda, säger Kavenstrand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren Håkan Wikman berätta om hur det var på olycksplatsen när det larmades om branden i klippet. Foto: Privat/Christer Hällerstrand och SVT/Thomas Sundberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/utredningen-om-branden-i-miobutiken-utanfor-ornskoldsvik-laggs-ner

Share the Post:

Related Posts