Nya gängmålet: Hemliga identiteter för de flesta av de misstänkta

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För några veckor sedan hölls häktningsförhandlingar mot fem av de misstänkta i den senaste polisutredningen om grov våldsbrottslighet med anknytning till kriminella nätverk i Sundsvallsområdet.

Alla fem – både män och kvinnor i varierande åldrar – hade hemliga identitetsuppgifter. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar, ovanligt sträng sekretess rådde och efteråt ville åklagarsidan inte yppa ett ord över huvud taget kring de misstänkta och deras bakgrunder. Något som är mycket ovanligt.

I sin framställan inför rätten om att de misstänkta borde häktas sa senior åklagare Christina Edlund Nilsson bland annat att det också handlade om en säkerhetsaspekt för de misstänktas skull, och även för deras anhörigas.

Utsatt sig själva för fara

Med andra ord: Med den våldsrelaterade brottslighet de enligt polis och åklagare begått så har de försatt även sig själva och sina närstående i en situation där de utsätts för fara.

Det här har hittills varit ganska ovanligt i Sverige, men det har ökat på senare tid i spåren av gängbrottslighetens utveckling.

Hör Josefine Perming Tengqvist kommentera det hela i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nya-gangmalet-hemliga-identiteter-for-de-flesta-av-de-misstankta

Share the Post:

Related Posts