3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Semestertrafiken skapar högtryck i handelsområdet Birsta – se bilderna från ovan

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I de flesta länder har den som är inne i cirkulationsplatsen företräde. Men inte i Frankrike. Där har bilar på väg in i rondellen företräde. Foto: SVT

Semestertrafiken skapar högtryck i handelsområdet Birsta – se bilderna från ovan

Publicerad

Juli månad betyder semestertider och semestertrafik. Något som märks av i handelsområdet Birsta i Sundsvall i form av långa bilköer.

Tidigare i veckan fick polisen rycka ut sedan två personbilar krockat i en rondell.

– Folk vill ut och handla och det drar mycket folk hit, säger Fredrik Furberg, yttre befäl vid polisen Västernorrland.

Birsta i Sundsvall är ett av Sveriges största handelsområden med över tio miljoner besökare varje år. Under juli och december är trycket som högst och trafiksystemet hårt belastat. När två personbilar krockade i en rondell häromdagen blev bilköerna direkt långa. Polisen utfärdade ordningsböter till bägge förarna gällande ”otillåten förflyttning i sidled”.

– Håller vi på att bli fransmän?

– Det hoppas jag inte, höll jag på att säga, skrattar Fredrik Furberg, yttre befäl vid polisen Västernorrland.

I klippet ger polisen tips på hur man ska undvika semesterstöket och vad man absolut inte ska göra i en cirkulationsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/semestertrafiken-skapar-hogtryck-i-handelsomradet-birsta-se-bilderna-fran-ovan

Share the Post:

Related Posts