3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Anställd på ungdomshemmet Vemyra misstänkt för grov narkotikasmuggling

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mannen som är anställd på Sis-hemmet Vemyra i Sollefteå sedan några år tillbaka, misstänks ha smugglat in och distribuerat stora mängder narkotikaklassade tabletter från Polen och Tjeckien till Sverige.

Tullen fattade misstankar i slutet av förra året och påbörjade då ett spaningsarbete. I flera misstänkta leveranser bytte tullen ut tabletter till mjöl och papper. Sedan spårade de mannen som hämtade ut paketen och levererade dem vidare. I februari i år greps tre personer som åtalats för grova narkotikabrott.

Institutionschefen: ”Görs bakgrundskontroller”

På Vemyra görs alltid en bakgrundskontroll av personer innan de anställer ny personal, berättar institutionschefen Johanna Karlsson.

– Det är för att säkerställa att man är lämplig som medarbetare att arbeta med våra ungdomar, Johanna Karlsson.

Tagen ur tjänst

Mannen förnekar brott, men erkänner att han distribuerat paket, i tron om att det var potensmedel.

– Medarbetaren är tagen ur tjänst och framåt blir det en arbetsrättslig process där vår personalansvarsnämnd hanterar ärendet, säger Johanna Karlsson.

I klippet hör du institutionschefen om åtalet mot den anställde och risken för att droger kommit in på Vemyra.

Ungdomshemmet Vemyra

Vemyra är ett SiS ungdomshem utanför Sollefteå med runt 100 anställda. Hemmet har som uppdrag att skapa förutsättningar för ett liv utan våld, droger och kriminalitet. Från februari 2024 har man tagit emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Tidigare tog Vemyra emot flickor, men ökad ungdomskriminalitet bland pojkar gjorde att man ändrade inriktning.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/anstalld-pa-ungdomshemmet-vemyra-misstankt-for-grov-narkotikasmuggling

Share the Post:

Related Posts