3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Centerpartiets migrationspolitiske talesperson om SVT:s husgranskning: ”Blir förbannad”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

SVT Västernorrland har granskat hur företagaren Kadry El Naggar säljer och förmedlar fastigheter till människor i Mellanöstern som drömmer om att bosätta sig i Sverige. I sin marknadsföring på sociala medier skriver företaget att man behöver en fastighet, ett bolag och ett bankkonto.

– Jag blir förbannad när man försöker utnyttja människor på det här sättet säger Jonny Cato, Centerpartiets migrationspolitiske talesperson.

Husköpare lockas av uppehållstillstånd

”Kan alltid hitta sätt att runda systemet”

Av det drygt 50 husförsäljningar vi granskat har heller ingen av köparna fått uppehållstillstånd enligt Migrationsverket. Och till SVT säger Kadry El Naggar att han upplyser köparna om att det är Migrationsverket som fattar beslut.

Enligt Jonny Cato (C) kan man ”alltid hitta sätt att runda systemet”.

– Och det här är ett av de värsta, när man försöker utnyttja svaga människor som vill fly till en bättre plats att leva, säger Jonny Cato.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kadry El Naggar är mannen bakom sidan där det förmedlas hus i Norrland till köpare i Mellanöstern. Och han har en väl utvecklad affärsidé – få en snabb sammanfattning i klippet. Foto: Texturelabs, SVT, bild från Instagram

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/jag-blir-forbannad-centerpartiets-migrationspolitiske-talesperson-har-reagerat-starkt-efter-svts-granskning

Share the Post:

Related Posts