3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Se tullens rekordbeslag av narkotikaklassade tabletter i Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har aldrig kommit i närheten av de här mängderna” säger Miriam Monsell på Tullverket. Hör henne beskriva beslaget i videon. Foto: Tullverket

Se tullens rekordbeslag av narkotikaklassade tabletter i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Tullverket i Sundsvall har gjort ett rekordbeslag. Totalt handlar det om nästan en halv miljon narkotikaklassade tabletter. Tre män i 35-årsåldern åtalas nu för smuggling och narkotikabrott

Tullen började sitt spaningsarbete mot de tre männen i slutet av 2023, och i februari i år greps de av polis. Männen kan kopplas till smuggling av totalt 455 149 narkotikaklassade tabletter. Bland annat Tramadol, Zopiclone, Pregabalin.

Är den här mängden ovanlig?

– Absolut, jag kan inte minnas att vi någonsin kommit i närheten av den här mängden tabletter i Sundsvall eller i Västernorrland, säger Miriam Monsell på Tullverket.

Använde stulna id-handlingar

Tabletterna ska ha smugglats från länder som Tyskland, Polen och Tjeckien. Och enligt Tullverket ska de misstänkta männen hämtat ut smuggelpaket med hjälp av stulna eller förfalskade id-handlingar.

Männen misstänks för bland annat synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Samtliga förnekar brott.

Till SVT Västernorrland berättar Tullverket att de två männen från Västernorrland jobbar med missbruksvård. Läs mer om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/se-tullens-rekordbeslag-av-narkotikaklassade-tabletter-i-sundsvall

Share the Post:

Related Posts