3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Tumultartad debatt i regionfullmäktige: ”Jag ser ondska här”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktoria Jansson (M) kräver en ursäkt från Sjukvårdspartiet efter den hetska tonen i debatten under regionfullmäktige. Hör dem i videon. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Tumultartad debatt i regionfullmäktige: ”Jag ser ondska här”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten i regionfullmäktige blev stundtals känslosam och hetsig inför omröstningen om inriktningsbeslutet för Sollefteå sjukhus. De styrande partierna utsattes för ett rent bombardemang från en kritisk opposition.

– ”Utredningen är ett jävla skit, men nu har ni baxat den ända hit”, sa Robert Thunfors, (SJVP) i sitt inlägg under detbatten och citerade versen som Kjell-Olof Feldt, socialdemokratisk finansminister skrev om löntagarfonder under en riksdagsdebatt 1983.

Regionrådet Anna Strand Proos (M) kontrade:

Sjukhusstriden i Sollefteå

– Med all respekt, Robert Thunfors, men du är inte politiskt mogen att ta det här att leda en organisation, sa hon.

Refererade till ökänd nazist

När sjukvårdspartisten Mattias Rösberg klev upp i talarstolen gick det från hetsigt till tumultartat. Han menade att vägen till helvetet är kantad av goda föresatser.

– Jag ser ondska här, sa Rösberg och använde exemplet Josef Mengele, den ökände nazistiske lägerläkaren som valde ut vilka som skulle leva och vilka som skulle dö under andra världskriget.

Ordföranden bet i från – tyckte nivån på debatten var låg

Det blev nästan tumult i salen när fullmäktiges ordförande bet i från och tyckte att nivån på debatten blivit alltför låg.

– Då tar jag replik på dig, röt Rösberg tillbaka.

– Det får du inte, svarade ordföranden Kjell Bergqvist.

Hör ordföranden Kjell Bergkvist berätta om det hela i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionfullmäktiges ordföranden Kjell Bergkvist (C) tyckte att det under debatten var vissa personer som inte visade respekt och som gick för långt. ”Hade det här skett i riksdagen hade vederbörande åkt ut”, säger han. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Mattias Rösberg (SJVP) vill inte prata med SVT: s reporter, men hans partikamrat Robert Thunfors kommenterar parallellerna till forna diktarorer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tumultartad-debatt-i-regionfullmaktige-jag-ser-ondska-har

Share the Post:

Related Posts