3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Två S-politiker lämnar regionen – vill inte rösta för nedskärning av Sollefteå sjukhus

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Anledningen är att de inte vill rösta för konsultförslaget om Sollefteå sjukhus framtid som tas upp i regionfullmäktige i veckan.

”Det är ett direkt hot mot oss som bor i vår kommun att avveckla livsavgörande vård vid vårt sjukhus,” skriver de i ett pressmeddelande undertecknat av dem båda.

Sjukhusstriden i Sollefteå

De båda kommer fortsätta sina uppdrag i Sollefteå kommun men lämnar regionpolitiken. De skriver att de vill fortsätta arbeta för socialdemokratin och Sollefteås bästa, men menar att den vägen är helt stängd i den socialdemokratiska regiongruppen idag.

”Därför lämnar vi med tungt hjärta våra uppdrag i regionfullmäktige med omedelbar verkan”.

Har tidigare gått emot partiet

I januari 2017 när Hälso- och sjukvårdsnämnden klubbade nedläggningen av akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus gick Susanne Lindahl emot sitt eget parti och röstade emot förslaget. Även Mikael Sjölund röstade emot partiet i BB-frågan 2016.

”Vi var med förra gången och tvingades utifrån kandidatförsäkran och spelregler att lämna uppdraget i regionfullmäktige. Den hårda hållningen och pressen som partiet och partigruppen har på oss är denna gång ännu större med ett stort underförstått hot om uteslutning”, skriver de i pressmeddelandet.

Förra veckan lämnade även M-politikern Ulrika Frestadius sina uppdrag i regionen, också för att hon inte vill rösta för förslaget om Sollefteå sjukhus.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tva-s-politiker-lamnar-regionen-vill-inte-rosta-for-nedskarning-av-solleftea-sjukhus

Share the Post:

Related Posts