3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Kronofogden om husaffärerna: ”Inte vårt ansvar”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kronofogdemyndigheten har inget ansvar att undersöka om det är en seriös köpare av ett objekt. I klippet berättar kronofogde Filip Håkansson vilka regler som gäller vid exekutiv auktion. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Kronofogden om husaffärerna: ”Inte vårt ansvar”

Publicerad

Kronofogde Filip Håkansson säger till SVT Västernorrland att Kadry El Naggars köp av hus på exekutiva auktioner är ett välkänt fenomen – men att det inte ligger på myndighetens bord att stoppa honom.

Kadry El Naggar hävdar i flera annonser på Instagram att han samarbetar med Kronofogden. Det förnekas bestämt av kronofogde Filip Håkansson.

Samtidigt menar han att myndigheten har till uppgift att sälja till högstbjudande utan att göra någon bakgrundskoll på köparen.

Husköpare lockas av uppehållstillstånd

– Jag har svårt att se Kronofogdens ansvar så att säga. Vår huvuduppgift är ju att driva in pengar och inte att utreda brott, säger Filip Håkansson.

I klippet berättar han mer om vilken uppgift Kronofogdemyndigheten har vid exekutiv försäljning av fastigheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kadry El Naggar är mannen bakom sidan där det förmedlas hus i Norrland till köpare i Mellanöstern. Foto: Texturelabs, SVT, bild från Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husköpare lockas av uppehållstillstånd

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kronofogden-om-husaffarerna-inte-vart-ansvar

Share the Post:

Related Posts