3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Företagaren Kadry El Naggar: ”Jag förmedlar fastigheter -inte uppehållstillstånd”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Kadry El Naggar och företaget Sweden for investment marknadsför fastigheter i ett högt tempo på bland annat Instagram och Tiktok. Ibland har fastigheter markerats som sålda på Instagram innan auktionen ens avslutats.

El Naggar säger att det ingenstans i hans marknadsföring står att man får uppehållstillstånd om man har bolag, pengar på banken och fastighet i Sverige. Trots att han i flera inlägg på sina sociala radar upp ”steg för ett svenskt medborgarskap som investerare”.

Husköpare lockas av uppehållstillstånd

– Vi säljer bara gamla hus billigt som vi köper av Kronofogden. Okej? Bara så, inget annat, säger han.

”Aldrig lovat”

Av dem som köpt hus av El Naggar och sedan sökt uppehållstillstånd i Sverige har alla fått avslag från Migrationsverket.

– Vi har aldrig lovat något sådant, säger Kadry El Naggar.

Men man uppfattar det ju så när man läser annonserna? Att ett husköp bidrar till att öka möjligheterna till att få uppehållstillstånd i Sverige?

– Det är bara du som gör det. Bara du.

Kadry El Naggar säger till SVT att han ägnat sig åt liknande affärer i 40 år. Han är inte dömd för något brott, men har stämts civilrättsligt av två tidigare köpare. I det ena fallet gick köpet tillbaka, den andra köparen fick rätt i domstol.

I klippet hör du samtalet med Kadry El Naggar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kadry-el-naggar-jag-formedlar-fastigheter-inte-uppehallstillstand

Share the Post:

Related Posts