3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Regionledningen pressad inför Sollefteåbeslut – lovar möte med personalen först efter fullmäktige

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I april presenterades utredningen om sjukhusen i länet. Konsulternas förslag att stöpa om Sollefteå sjukhus till vård av multisjuka äldre har väckt starka reaktioner. Men hittills har de styrande partierna inte velat diskutera förslaget med kritikerna. Foto: SVT

Regionledningen pressad inför Sollefteåbeslut – lovar möte med personalen först efter fullmäktige

Publicerad

Trots påstötningar från både personal på Sollefteå sjukhus och företrädare från näringslivet har de styrande partierna hittills tackat nej till alla former av möten som rör konsultförslaget om Sollefteå sjukhus. Men nu öppnas dörren för att möta personalen – men först efter att beslutet är fattat.

Att plocka bort all specialistvård på Sollefteå sjukhus och styra patienter till Sundsvall och Örnsköldsvik har fått lokalpolitiker, företagare och inte minst personal på sjukhuset att reagera.

Att gå på konsultförslaget att satsa på vård av äldre multisjuka är detsamma som att lägga ner hela sjukhuset, menar kritikerna,
Hittills nobben från majoriteten

Sjukhusstriden i Sollefteå

Fått nobben

Både personal och företagare har velat träffa företrädare för de styrande partierna, S, M och C för att diskutera alternativ, men hittills har de fått nobben.

Men nu kommer beskedet att regionledningen är beredd att prata – men först efter regionfullmäktige fattat beslut nu i juni.

– Vi har Sveriges dyraste sjukvård och måste ställa om till en modernare organisation, säger Viktoria Jansson, moderat regionråd som är tydlig med att hon tycker att konsulternas förslag är bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/regionledningen-pressad-infor-sollefteabeslut-lovar-mote-personalen-forst-efter-fullmaktige

Share the Post:

Related Posts