3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Ökad samverkan för ett tryggare skolavslutningsfirande i helgen: ”Det viktigaste är att vi tar hand om varandra”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det är ett koncept som funnits i många år och som gett effekt. Nyckeln är att dem samverkar, menar Anna Lunneborg, diakon på Svenska kyrkan.

– Vi samkör en Vuxen på stan-vandring med den här gruppen. Det har blivit lugnare med åren och jag tror att det beror på att vi jobbar mer effektivt, säger hon.

– Förut var det här riskkvällar och det är det inte längre på samma sätt, säger Carina Seger, Trygghetschef för fältverksamheten på Sundsvalls kommun.

Kommer vara utspridda i hela kommunen

Alla deltagande verksamheter och myndigheter kommer jobba för att ha en stark närvaro runt omkring i kommunen, i både bostadsområden, på stan och på fritidsgårdar.

– Polisen jobbar ju varje dag, och vi har tagit höjd för både korteger, lastbilar, och ungdomsfylla. Men fokuset är ju att alla ungdomar ska ha fantastiska dagar, säger Joy Wester, tf. polisinspektör och tf. gruppchef Områdespolisen Sundsvall Timrå.

– Vi uppmanar alla föräldrar till att ha en dialog med sina barn, ha koll, vart är man, många dricker ju alkohol för första gången så ha en dialog om det hemma innan, säger Malin Wretman, socialsekreterare på Socialtjänsten, Sundsvalls kommun.

Hör dem berätta mer om vikten av samverkan i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/okad-samverkan-for-ett-tryggare-skolavslutningsfirande-i-helgen-det-viktigaste-ar-att-vi-tar-hand-om-varandra

Share the Post:

Related Posts