3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Svårsläckt skogsbrand på toppen av Nylandsberget

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Skogsbranden på toppen av Nylandsberget strax utanför Kramfors låg svårtillgängligt till och det tog tid innan räddningstjänsten kunde vara på plats. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Svårsläckt skogsbrand på toppen av Nylandsberget

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand på toppen av Nylandsberget utanför Kramfors har sysselsatt räddningstjänsten under fredagseftermiddagen.

– Platsen är svårtillgänglig och det finns risk att elden kan flamma upp igen, säger larm- och ledningsoperatör Anna Jonsson.

Larmet om branden kom vid 13.30-tiden och först efter nästan en timme har räddningstjänsten lyckats ta sig fram till eldhärden på toppen av Nylandsberget.

Det är väldigt torrt i markerna och risken att skogsbränder under kontroll tar sig igen är stor. Dock finns det ingen bebyggelse i närheten av den aktuella brandplatsen som kan hotas.

Vid 16-tiden meddelades det att branden var under kontroll och att endast en av räddningstjänstens styrkor stannade kvar på platsen för bevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/svarslackt-skogsbrand-pa-toppen-av-nylandsberget

Share the Post:

Related Posts