3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Larm om brand på Ulvön

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Vid lunchtid larmades räddningstjänsten om en brand på norra Ulvön. Den utmärkta platsen är ungefärlig. Foto: Google Earth, SVT

Hygge på Ulvön brinner – MSB skickar helikoptrar från Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på onsdagen larmades räddningstjänsten om en brand på ett hygge på Ulvön. Ulvö räddningsvärn och räddningstjänsten är på plats och arbetar med att släcka branden.

Branden ska ha startat i samband med avverkning då en skogsmaskin började brinna i en skog som ligger på den sydvästra sidan av udden på norra Ulvön. Enligt uppgifter ska brandens storlek vara ungefär 30 gånger 10 meter.

Ulvö räddningsvärn var först på plats. Även två helikoptrar från Borlänge är på väg till platsen för att hjälpa till. De beräknas vara framme 16.30 på eftermiddagen.

Flera enheter på ön

På grund av Ulvöns geografiska läge har det dröjt för räddningstjänsten att komma till platsen. Vid 15-tiden var räddningstjänsten på plats med tre enheter.

Räddningstjänsten och räddningsvärnet arbetar aktivt med att släcka branden genom att hämta vatten från Bysjön.

Då det är långa avstånd mellan branden och platsen där vattnet hämtas så har man behövt få in fler slangar.

Vid 16.30 arbetade ett 10-tal personer i släckningsarbetet.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/larm-om-brand-pa-ulvon-gt5tqr

Share the Post:

Related Posts