3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Fotbollsturnering minskade kränkningar på rasterna i Ånge: ”Det var jättekul”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Idén om projektet kom skolgårdslärarna Jerry Lång och Tomas Emanuelsson på en dag för några veckor sedan. Dagen efter kollade de av intresset bland eleverna – och anmälningarna rullade in. Av skolans cirka 350 elever anmälde sig 100 till turneringen. 18 lag och över ett 60-tal spelade matcher senare var det dags för final under torsdagen.

Projektet drogs i gång delvis för att det tidigare varit problem med trakasserier och kränkningar bland eleverna på rasterna.

– Men också för att vi så gärna ville göra en rolig grej för alla barn. Dem har lärt sig mycket av varandra och respekterar varann på ett annat sätt. Det var väldigt tydligt när vi spelade, säger Jerry Lång, skolgårdslärare på Ånge grundskola.

Varför är det viktigt att minska kränkningar och trakasserier?

– Man kanske inte kommer till skolan lika ofta om det händer en, och skolan är viktig, säger Hamrin Kilo, elev och lagkapten i laget som vann.

Borde fler skolor göra detta?

– Ja alla skolor som har möjlighet till det. Det är klockrent, och även vi vuxna har väldigt roligt när vi får göra detta, säger Jerry Lång.

Hör lagkaptenerna Ryan och Hamrin i 6:an -och skolgårdsläraren Jerry berätta om hur turneringen hjälpt att motverka kränkningarna, i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/fotbollsturnering-minskade-krankningar-pa-rasterna-i-ange-det-var-jattekul

Share the Post:

Related Posts