3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Utpekade gängledaren i Sundsvall: ”Har ingen aning om några mordplaner”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

När det gäller delen om de påstådda mordplanerna står totalt fyra personer åtalade. Utöver 31-åringen som misstänks för förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott så misstänks även en 22-åring från Hälsingland – som enligt åklagarna var den som skulle skjuta – för att ha planerat ett mord.

Två män, 30 respektive 42 år och båda från Sundsvall, misstänks för medhjälp. De ska på olika sätt ha hanterat skjutvapnet som beslagtogs vid polisinsatsen. Alla nekar till anklagelserna.

Förberedelse till mord i Sundsvall

Hemlig avlyssning

Uppgifterna om ett planerat mord kom fram under polisens hemliga rumsavlyssning, under en utredningen som initialt handlade om grova narkotikabrott.

Åtalspunkterna som gäller det påstådda planerade mordet är speciella på det sättet att polis och åklagare inte kunnat slå fast vem det egentligen var som skulle skjutas.

Inte heller har man kunnat konstatera med 100-procentig säkerhet vem det var som gav 22-åringen instruktioner om en skjutning i det avlyssnade samtalet som åtalet om mordplanerna bygger på.

Ingen ljudupptagning

Ingen av de fyra misstänkta som hördes under tisdagen ville att media skulle ta upp ljud från rättssalen. Rätten kom då fram till att ”medial ljudupptagning” i och med det skulle kunna påverka de misstänktas berättelser i förhören och i förlängningen påverka även i processen i sin helhet.

Därmed beviljades önskemålet, och inget ljud kunde bandas från rättssalen.

En summering av förhöret med målet 31-årige huvudman kan du se och höra i videon här ovan.

Gängrättegången där sammanlagt tolv personer sitter på de åtalades bänk avslutas den 5 juni. Domen meddelas senare.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/utpekade-gangledaren-i-sundsvall-har-ingen-aning-om-nagra-mordplaner

Share the Post:

Related Posts