3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Chatt med experter om adhd – stöd, medicinering och utmaningar i skolan

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Marianne Melander, överläkare i psykiatri på Sundsvalls sjukhus, och Danijel Lukic, rådgivare på SPSM, svarar på frågor om adhd i chatten. Foto: Anna Beijron/SVT & Johan Ander

Chatt med experter om adhd – stöd, medicinering och utmaningar i skolan

Publicerad

Barn med adhd kan behöva stöd till exempel från vården eller skolan. Som anhörig eller förälder kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig och vad man har rätt till för hjälp.

Under tisdagen kan du ställa frågor om både läkemedel och skolvärlden till inbjudna experter. Chatten pågår klockan 13-14, men du kan skicka in dina frågor redan nu.

Vad kan jag göra som förälder? Vad har skolan för skyldighet? Hur fungerar medicinering? Passa på att fråga om läkemedel och skolan när det gäller adhd. De som besvarar frågorna är:

  • Marianne Melander, överläkare i psykiatri på Sundsvalls sjukhus.
  • Danijel Lukic, rådgivare inom Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM – en myndighet som erbjuder specialpedagogisk rådgivning i syfte att anpassa undervisningen och skapa inkluderande lärmiljöer för elever med funktionsnedsättning.

Tänk på att inte ge för detaljerad information om det din fråga avser, så att känsliga uppgifter inte sprids!

Fråga experterna om adhd – utmaningar, stöd och medicinering

Hej!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utmaningar i skolan i Västernorrland

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/chatt-med-experter-om-adhd-stod-medicinering-och-utmaningar-i-skolan

Share the Post:

Related Posts