3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Det krävs för att stoppa den organiserade brottsligheten i Norrland – Gunnar Strömmer (M): ”En gigantisk uppgift”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska utvecklingen med allt mer grov organiserad brottslighet i Sundsvall stoppas? Hör justitieminsiter Gunnar Strömmers (M) resonemang i videon. Foto: Peter Nässén/SVT

Det krävs för att stoppa den organiserade brottsligheten i Norrland – Gunnar Strömmer (M): ”En gigantisk uppgift”

Uppdaterad
Publicerad

Gängbrottsligheten har ökat kraftigt i Sundsvall den senaste tiden – och flera grova våldsbrott har skett de senaste åren.

Justitieministern Gunnar Strömmer (M) ser tre viktiga komponenter för att stoppa trenden.

– Det är en gigantisk uppgift, men om vi lyckas mobilisera så är jag övertygad om att vi kan lyckas vända utvecklingen, säger han.

Under måndagen besökte Gunnar Strömmer Sundsvall. Han träffade polisen för att få en lägesbild – och för att prata om de kriminella nätverkens närvaro i Sundsvall.

Just nu pågår den tredje stora gängrättegången i Sundsvall på ett år och den grova organiserade brottsligheten verkar ha flyttat norrut och greppat tag om, inte minst, Sundsvall.

Hur ska utvecklingen stoppas? Hör Gunnar Strömmers resonemang i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/det-kravs-for-att-stoppa-den-organiserade-brottsligheten-i-norrland-gunnar-strommer-m-en-gigantisk-uppgift

Share the Post:

Related Posts