3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Här invigs logistikparken i Sundsvall – efter en 13 år lång resa

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Säwén, kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun, klippte ena bandet under invigningen av logistikparken, och Carin Jämtin, landshövdingen i Västernorrland, klippte det andra mot SCA containerhamn. Foto: Tiffany Lind/SVT

Här invigs logistikparken i Sundsvall – efter en 13 år lång resa

Publicerad

Med ballonger, paneldebatter och bandklippning invigdes Sundsvalls logistikpark, med cirka 160 anmälda deltagare, under torsdagen.

Efter 13 år står nu logistikparken och SCA containerhamn klar.

– Det är orimligt att vi ska behöva lägga så mycket resurser på tillståndshanteringen, säger Ulf Larsson, vd på SCA.

I februari togs logistikparken i drift. Under torsdagen var den officiella invigningen av Sundsvalls logistikpark där banden klipptes vid järnvägsövergången mot SCA containerhamn.

– I dag firar vi att vi är färdiga. Det är en jättebra dag för både Sundsvall och grannkommunerna, säger Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun.

Logistikparken i Sundsvall

Men det har varit en lång resa. Processen har tagit 13 år från det att kommunfullmäktige fattade beslut om att genomföra investeringen, år 2013. Något bland annat Ulf Larsson är kritisk till.

Är det inte viktigt att det görs miljöprövningar inför så här stora etableringar?

– Det är jätteviktigt och helt avgörande, men man måste ha en effektiv process. Annars blir konsekvensen att det inte blir några investeringar, säger Ulf Larsson.

Följ med på invigningen och hör vad Niklas Säwén, Ulf Larsson och Sven Magnusson, vd på Sundsvalls logistikpark AB, tycker om den 13 år långa processen, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Logistikparken i Sundsvall

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/har-invigs-logistikparken-i-sundsvall-efter-en-13-ar-lang-resa

Share the Post:

Related Posts