3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Områdesdirektören om personalkrisen vid Sundsvalls sjukhus: ”Vi måste bli en mer attraktiv arbetsgivare”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör områdesdirektör Roger Westerlund beskriva hur man försöker lösa bristen på sjuksköterskor vid Sundsvalls sjuklhus i sommar, och vad det innebär om man inte lyckas. Foto: Peter Nässén/SVT

Områdesdirektören om personalkrisen vid Sundsvalls sjukhus: ”Vi måste bli en mer attraktiv arbetsgivare”

Uppdaterad
Publicerad

Områdesdirektören Roger Westerlund är uppriktigt orolig för hur man ska klara av vården på ett patientsäkert sätt i sommar – det är han som är högsta ansvarig för vården på Sundsvalls sjukhus.

SVT har precis träffat en stor grupp läkare vid sjukhuset som vittnar om en ohållbar personalbrist inför sommaren på Sundsvalls sjukhus. Och Roger Westerlund kan bara hålla med.

– Som läget är med sommarvikarier just nu kan jag inte säga att vi kommer att kunna leverera en patientsäker vård i flera verksamheter säger områdesdirektören.

Pressad vård 2024

Det pågår ett intensivt arbete med att försöka lösa situationen inför sommaren, men det brådskar. Många hyrsköterskor slutar den 31 maj och trots att man länge vetat om bristen har man inte lyckats. Hittills.

I videon hör du Roger Westerlund beskriva hur man jobbar för att lösa sköterskebristen inför sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pressad vård 2024

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/omradesdirektoren-om-personalkrisen-vid-sundsvalls-sjukhus-vi-maste-bli-en-mer-attraktiv-arbetsgivare

Share the Post:

Related Posts