3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Två mil lång brand efter järnvägen i Ånge – Helikopter ska vattenbomba

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett ödehus intill järnvägen nära Viskan har brunnit ned. Foto: Christel Tarberg Hultin

Två mil lång brand efter järnvägen i Ånge – stor insats

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen har en brand ha startat efter järnvägen i Ånge kommun. Det brinner på flera platser på en sträcka om drygt 2 mil, mellan Ljungaverk och Viskan.

– De jobbar på platsen för fullt och släcker, säger SOS Alarm.

Enligt SOS Alarm är flera styrkor från räddningstjänsten på plats och helikopter kommer att vattenbomba för att släcka branden.

Vid 20.20 är prognosen att räddningstjänsten ska vara på plats i ytterligare två timmar.

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stöde och Erikslund sedan 16.45.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas är Stöde, Torpshammar, Fränsta, Ljungaverk, Erikslund, Östersund C, Brunflo, Pilgrimstad, Gällö, Stavre, Bräcke, Ånge, Sundsvall V, Sundsvall C.

”Försöker lösa det med bussar”

Krister Berglund, pressjouren på Vy tåg, berättar att de väntar på att räddningstjänsten ska ge tillåtelse att släppa på tågtrafiken. vy

– Det är stopp från båda håll, vi försöker lösa det med bussar som ersättningstrafik, säger Krister Berglund.

Ödehus brann ner

Vid 20-tiden säger han att tågstoppet inte påverkar någon längre tågsträcka, utan endast sträckan mellan Stöde och Erikslund.

Ett ödehus nära järnvägen ska också ha brunnit ned till marken. Christel Tarberg Hultin körde bil förbi platsen tidigare under kvällen och fångade den på film.

– Vi körde förbi flera bränder utan att se någon brandbil. Konstigt konstaterade Christel Tarberg Hultin, som var en av dem som ringde 112.

Enligt SMHI är det stor eller mycket stor brandrisk i Medelpad just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/grasbrand-efter-jarnvagen-i-ange-helikopter-kommer-att-vattenbomba

Share the Post:

Related Posts