3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

”Jag har funderat på att ta mitt liv” – bedragarna stal Thoms besparingar

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i februari för ett år sedan som vi först berättade om brottarprofilen och Husumbon, Thom Svensson. Då hade bedragarna kommit över 378.000 kronor av hans sparpengar. En skuld som växt i och med att han inte kunnat betala och som växer för varje dag kronofogden inte kan inkassera.

– Jag hade hundra kronor kvar i slutet av förra månaden, säger han.

Nya bedrägerier

I förra månaden hade han ett sparkonto med 11.600 kronor på. Pengar som skulle gå till räkningar. Men förra veckan när han kontaktade banken fanns bara några ören kvar.

– Banken, Länsförsäkringar, säger att jag har loggat in och fört över pengarna till någon annans konto. Men det har jag inte gjort.

Thom känner att samhället sviker honom. Han är utblottad, skulderna växer och det finns ingenstans att vända sig. Varken polis eller banker engagerar sig i hans ärende, anser han.

Länsförsäkringar kommenterar

Länsförsäkringar meddelar via sin presstjänst att de inte kommenterar det enskilda fallet men hänvisar i övrigt till de åtgärder som presenterades under måndagen av Bankföreningen.

– Det är en utveckling av tekniken som gör kunderna tryggare, säger Ola Kallemur, pressansvarig Länsförsäkringar AB.

– Vi är en kundägd bank så vi känner ett stort ansvar och prioriterar att kunderna är trygga hos oss.

Klubben har hjälpt Thom

Thom har varit aktiv i Husums brottarklubb nästan hela sitt liv, han har bland annat varit ungdomsledare och tränare. När nyheten nådde brottarklubben gjordes en insamling för att hjälpa Thom, och även en släkting har bistått ekonomiskt. Men problemen har fortsatt.

Polisens utredning är avslutad och inte förrän i september ska hans ärende mot kronofogden upp till förhandling. Tills dess räknar Thom Svensson inte med någon förändring.

– Det finns inget hopp, säger han.

Se och hör honom i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/jag-har-funderat-pa-att-ta-mitt-liv-bedragarna-stal-thoms-besparingar

Share the Post:

Related Posts