3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Regionrådet om sjukvårdens ekonomi: ”Allvarligt läge”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Glenn Nordlund (S) berättar att regionen kan behöva göra sig av med egen personal om inte kostnaderna minskar. Foto: SVT

Regionrådet om sjukvårdens ekonomi: ”Allvarligt läge”

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvården klarar inte av ekonomin, bland annat på grund av att kostnaden för hyrpersonal ännu inte har minskat, enligt regionens ekonomiska prognos.

I ett pressmeddelande skriver regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) att hälso- och sjukvårdens ekonomi går åt fel håll. Det framkom vid ett möte med finansutskottet.

Han skriver bland annat att det tidigare har budgeterats för ett underskott med 851 miljoner kronor, men prognosen för i år visar istället på 938 miljoner kronor.

”En miljard i underskott”

– Det är nästan en miljard i underskott, det är ett väldigt allvarlig ekonomiskt läge som vi behöver ta ansvar för, säger han.

Han berättar att det beslutade åtgärdspaketet inte gett förväntad effekt. Och nu måste arbetet öka takten.

– Det krävs att vi hittar vägar, säger Glenn Nordlund (S).

Han berättar att regionen kan behöva göra sig av med egen personal och verksamheter om inte kostnaderna börjar minska under året.

Men först och främst är fokus på att få bort hyrberoendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/regionradet-om-sjukvardens-ekonomi-allvarligt-lage

Share the Post:

Related Posts