3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Ung kvinna från Sundsvall huvudroll i nya gängmålet – åklagarna: Hanterade åtta kilo kokain

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I lägenheten i centrala Sundsvall bodde hon och hennes 20-årige pojkvän från Hälsingland.

Han betecknas av polis och åklagare som en av de närmaste till den 31-åring som är huvudperson i det pågående målet om gängbrottslighet i Sundsvalls tingsrätt, det tredje på ett år.

Knarkkriget i Sundsvall

Väpnad strid och drogkonflikt

31-åringen i sin tur betraktas som det kriminella Dalennätverkets ”verksamhetsansvarige” i Sundsvallsområdet. En verksamhet som enligt polisen framför allt handlar om omfattande och organiserad hantering och försäljning av narkotika, främst hasch och kokain.

Den väpnade striden med det konkurrerande Foxtrotnätverket har lett till ett flertal planerade och även utförda våldsdåd i Sundsvall den senaste tiden. Och även i det nu pågående gängmålet planerades enligt åtalet ett mord på en gängrival.

Tillslag i höstas

Den 26-åriga kvinnan och hennes pojkvän anade inte att polisens spanare hade dem under uppsikt under sommaren och hösten i fjol. I början av oktober gjordes en samordnad insats där de båda greps, tillsammans med en tredje person som nu också är åtalad i målet.

Vid husrannsakan i kvinnans lägenhet och förråd blev det jackpot för polisen.

Kvinnan misstänks nu för hantering av totalt runt åtta kilo kokain, med ett ungefärligt marknadsvärde på mellan sju och åtta miljoner kronor.

Se mer i videon ovan. Där berättas också vad kvinnan sagt – och inte sagt – i polisförhören.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ung-kvinna-i-huvudroll-i-nya-gangmalet-aklagarna-hon-hanterade-atta-kilo-kokain

Share the Post:

Related Posts