3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Nya vittnesförhör i fallet med 20-årige Pablo i Härnösand som hittades död 2009

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I en ny poddserie undersöker Härnösandsbördige Bo Johan Sörensen fallet om Pablo Duskos Alarcons försvinnande år 2009. Två veckor senare hittades Pablo död i Ångermanälven och utredningen lades ned, trots att både anhöriga och den tidigare spaningsledaren Jan-Ola Nordin anade att ett brott låg bakom händelsen.

I första poddavsnittet i serien ”Minns du Pablo?” får man höra om Pablos bakgrund, om försvinnandet och saker som redan då var kända för polisen. Men Bo Johan Sörensen berättar även om nya uppgifter som framkommit under arbetet med serien, som produceras av bolaget Naudio.

Försvunna Pablo i Härnösand hittades död

Bland annat att Pablos morbror ska ha träffat en person i Härnösand som sagt att de ”borde leta efter honom i Kramfors”, under tiden att han var försvunnen. Vilket var uppgifter som aldrig nådde polisen.

Lokalpolisområdeschef Hans Björner bekräftar att de inlett en förutredning för att kunna göra en bedömning om en förundersökning ska inledas. Han vill däremot inte kommentera de nya uppgifterna.

– Genom att vi väljer att vidta åtgärder så är de (nya uppgifterna, red. anm.) tillräckligt intressanta, säger Hans Björner.

”Man har ett ansvar från polisens håll att ta det här på allvar”

Bo Johan Sörensens förhoppning är nu att fallet ska utredas på nytt.

– Det är en rad individer som har orsakat mycket skada och lidande för människor efter det här så jag tycker att man har ett ansvar från polisens håll att ta det här på allvar och kolla på de. Inte blunda för det igen, som man faktiskt gjorde, säger han.

Hör Bo Johan Sörensen berätta i klippet om varför han tycker att polisen ska utreda fallet på nytt, och lokalpolisområdeschef Hans Björner om vad polisen hittills har gjort under förutredningen.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nya-vittnesforhor-i-fallet-med-20-arige-pablo-i-harnosand-som-hittades-dod-2009

Share the Post:

Related Posts