3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Galapremiär i Örnsköldsvik för Hollywoodfilmen ”Arthur the king”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Få missade nog jazzmusiken som spred sig längs centrala Örnsköldsviks gågator under torsdagen. Galapremiären för filmen Arthur the King, som inte var öppen för allmänheten, visades på Palladium i Örnsköldsvik.

Visad i 45 länder

Filmen har under fredagen Sverigepremiär men har redan visats i 45 länder. Att den skulle komma på bio i Sverige var däremot inte självklart.

Gatuhunden Arthur

– Nordisk film som äger rättigheterna i norden tänkte ha filmen bara på streaming. De kom fram till att jag kunde det men fick göra allting själv. Det var kort varsel, men många har hjälpt till. Det har varit många sömnlösa nätter och spargrisen har blivit krossad både en och två gånger. Jag är otroligt stolt över allt vi har gjort, säger producenten Mikael Lindnord.

”Ett stopp på hundstallet”

Familjen Lindnord fick sex år tillsammans med Arthur, trots att hans prognos var att han bara hade veckor kvar att leva. Någon ny hund har det inte blivit, än.

– Jag blev kuppad på en förhandsvisning, då Thor (sonen, red anm) satt med Johanna Bagge i salongen. Det blir väl ett stopp på hundstallet efter turnén, säger Mikael Lindnord.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/galapremiar-i-ornskoldsvik-for-hollywoodfilmen-arthur-the-king

Share the Post:

Related Posts